ASSANDCA estrena la jornada solidària ‘Andorra contra el càncer’

foto

​L’Associació Andorrana contra el Càncer (ASSANDCA) i Vall Banc han presentat, aquest dilluns, les novetats de la jornada Andorra contra el càncer que tindrà lloc aquest dissabte, 22 de juny, a la zona del Prat del Roure, a Escaldes-Engordany. Els detalls de programa l’han donat el president d’ASSANDCA i el director de Gestió de Persones de Vall Banc que, un any més, dona suport a aquesta iniciativa en el marc del conveni de patrocini del programa d’activitat que l’associació desenvolupa durant l’any.

A la proposta d’activitats esportives i lúdiques s’hi afegeix, enguany, l’oferta de tallers de salut i benestar: en total, una vintena de propostes diferents pensades per gaudir en família. La jornada arrencarà a les 10 del matí i es clourà a les 8 del vespre. Al punt del migdia tindrà lloc l’arrossada solidària, que elaborarà El Rebost del Padrí, i l’acte simbòlic de la jornada, a càrrec dels Castellers d’Andorra. Serà a les 18:00 hores quan els membres de la colla, ajudats per totes aquelles persones que s’hi vulguin sumar fent pinya, aixecaran el castell solidari de la jornada amb el desplegament d’un gran llaç rosa. Pel que fa a l’arrossada, tothom qui vulgui fer un plat d’arròs podrà adquirir el tiquet a l’estand d’ASSANDCA al preu de 5 euros.

L'acte coincidirà amb l’estrena del nou perfil de xarxes socials a Instagram, es convocarà el concurs de selfies ‘Andorra contra el Càncer’. Per participar-hi, caldrà fer-se seguidor del perfil d’ASSANDCA (@andorra_assandca) a l’Instagram i publicar una fotografia tipus selfie realitzada en el context i l’espai de l’esdeveniment Andorra Contra el Càncer utilitzant el hashtag #JoContraElCàncer i fent menció a @andorra_assandca. Un jurat seleccionarà la imatge que més reflecteixi els valors de la festa. El o la protagonista del selfie guanyador s’endurà un lot amb productes aportats per les diferents empreses col·laboradores. 

Entre l’oferta d’activitats que s’oferiran enguany s’hi compten els tallers de salut i benestar, que s’ubicaran a la zona de vianants del carrer del Veedors, i les propostes esportives i de lleure, que es distribuiran entre el camp de futbol i les zones de gespa del sector del Prat del Roure. Els visitants tindran la possibilitat de practicar taekwondo, atletisme, tir amb arc, ball en línia, cúrling, handbol, rugbi, vòlei, futbol així com una original proposta de jocs tradicionals anglesos organitzats pel Club Internacional d’Andorra. Entre els tallers i demostracions s’hi trobaran el de perruques, de meditació, de naturopatia i de maquillatge, entre altres.

Campanya per sumar nous voluntaris
Enguany, l’acte de primavera fa un pas més enllà cap al compromís ferm de la societat envers la causa i, amb aquest objectiu, Andorra contra el càncer serà el context en el qual es donarà el tret de sortida a la campanya de captació de voluntaris que ASSANDCA posarà en marxa amb la finalitat d’aconseguir els efectius suficients per desenvolupar els serveis de suport i d’acompanyament que demanden els seus usuaris i usuàries.  Precisament aquest nou plantejament que incorpora l’esdeveniment ha estat un dels aspectes que ha destacat Marc Cornella, director de Gestió de Persones de Vall Banc: ‘Volem que la gent s’impliqui i conegui tots els serveis que ofereix Assandca i què millor que fer-ho a través d’un esdeveniment solidari de lleure, salut i esport com aquest’.

Al seu torn, el president d'ASSANDCA, Josep Saravia, ha fet una crida a la ciutadania per dedicar una part del seu temps a ajudar persones que necessiten ‘una resposta immediata a situacions quotidianes que no es poden resoldre de cap altra manera que no sigui amb el suport de persones que ens puguin donar una mica del seu temps’.

Les butlletes per donar-se d’alta estaran a disposició dels visitants a l’estand d’ASSANDCA. L’alta també es pot realitzar a través de la pàgina web de l’entitat, omplint el formulari que s’obre en aquest enllaç: https://assandca.com/ajudans/voluntaris/.

 

- Imatge de Miguel Á. Padriñán.

Notícies relacionades