Comentari de mercat 18/05/20: Surt el sol

mercados coronavirus wealth management inversiones

La setmana passada els diferents parquets tancaven la seva pitjor setmana dels darrers dos mesos producte de les incerteses al voltant d’un nou rebrot de la pandèmia, però també per l’increment de les tensions comercials entre la Xina i els Estats Units, sense oblidar el to preocupant del President de la Reserva Federal. Després d’un cap de setmana assolellat en moltes zones d’Europa i dels Estats Units les preocupacions sembla que s’han esvaït, això sí, continuem sense tenir una vacuna, els Estats Units incentivaran aquelles empreses que vulguin deslocalitzar la seva producció de la Xina, i possiblement el President de la Reserva Federal continua preocupat. Iniciem la setmana amb forces renovades en la mesura on es recupera una certa normalitat amb la represa de l’activitat en certs negocis. A l’àrea Àsia Pacífic hem assistit a guanys de l’ordre del 0,5% per les borses de la Xina i el Japó, mentre que Austràlia ho feia tímidament per sobre de l’1%. A Europa en les primeres hores de negociació les revaloritzacions es situaven per sobre del 2% per posteriorment superar el 3% coincidint amb l’obertura de Wall Street.

Bon inici de setmana doncs, malgrat que aquesta matinada al Japó es publicava el PIB del 1T20 amb una contracció del 3,4% anual. Amb aquesta lectura l’economia nipona entraria en recessió tècnica de confirmar-se aquesta xifra. Ja que acumularia dos trimestres consecutius de caiguda.

 

A l’espera de l’índex PMI

En el vessant macro aquesta setmana estarem atents al índex ZEW d’Alemanya que mesura la confiança dels inversors. Però més encara a les xifres d’activitat preliminar del maig mesurades per l’índex PMI (dia 22/05). Seria important veure una recuperació que vindria a confirmar que el pitjor ja queda darrera nostre. Als Estats Units, també tindrem xifres d’activitat PMI, a banda de les xifres setmanals de peticions de subsidi per desocupació. Sobre aquesta darrera magnitud encara és aviat per veure una caiguda de les peticions setmanals continues ja que tot just avui dilluns é s quan reiniciaran l’activitat alguns sectors. Entre altres, prop d’un milió de treballadors del sector de l’automòbil.

En l’apartat sanitari estrictament, avui bones notícies ja que el laboratori Moderna, ha anunciat uns resultats prometedors de la seva vacuna contra el COVID-19 en una fase preliminar dels assajos. Així els pacients han pogut desenvolupar la seva pròpia resposta immunològica. La mRNA-1273 sembla segura ja que no ha provocat efectes secundaris no desitjats en els pacients tret d’efectes de tipus 3, que no son perillosos per la salut.

Notícies relacionades