El fons socialment responsable de Vall Banc reparteix 13.668 € a sis associacions

Fons solidari Vall Banc
  • Per tercer any consecutiu el Fons Return&Conscience manté una evolució creixent.
     
  • Els representants de cada associació han explicat a quins projectes dedicaran l’aportació de l’entitat per fer una societat millor.

Escaldes-Engordany, 22 d’abril del 2021. El fons d’Impact Investment de Vall Banc Return&Conscience ha fet una aportació econòmica aquest any de 13.668 euros per a sis associacions andorranes col·laboradores: l’Associació Andorrana Contra el Càncer (ASSANDCA), l’Associació de Trasplantats i Donants d’Andorra (ATIDA), l’Associació de Persones amb Diversitat Funcional (AMIDA), l’Associació de Diabètics d’Andorra (ADBA), Associació de Discapacitats Visuals i Auditius d'Andorra (ADVAA) i la Creu Roja Andorrana.

El Fons Return&Conscience de Vall Banc segueix els criteris d’inversió socialment responsables en la selecció d’inversions. A més d’aportar rendibilitat al client, afavoreix projectes socials, mediambientals i d’energies renovables. Addicionalment, Vall Banc manté el compromís de cedir part de la comissió de gestió d’aquest fons a les entitats col·laboradores. Aquest any, cada associació rebrà un xec de 2.278 euros.

El  director de Negoci de Vall Banc, Sergi Martín,  ha destacat que l’aportació econòmica a les associacions en aquest tercer any de balanç d’aquest fons segueix una evolució a l’alça i ha manifestat la voluntat de l’entitat de “continuar creixent  amb el compromís de seguir els principis de PRI ('Principles for Responsible Investment'), una tendència i una demanda forta dels inversors. Un creixement que seguirem revertint en la societat andorrana”.

Per la seva part, el director d’Inversions de Vall Banc, Ignacio Perea, ha destacat l’aposta que està fent l’entitat en matèria de sostenibilitat i inversions responsables “entre d’elles destaquem el Fons Return&Conscience que a més d’aportar una rendibilitat al client aporta una quantitat econòmica a associacions del país”.

Des de les associacions agraeixen aquesta aportació per tirar endavant els seus projectes. El president d’Assandca, Josep Saràvia ha explicat que amb aquesta contribució, “millorem la qualitat de vida de pacients i famílies afectats per la malaltia de càncer. La tercera aportació d’aquest fons ens proporciona estabilitat i ens permet donar el reconeixement al paper primordial que exerceixen els voluntaris en la nostra organització. Així, en aquesta ocasió, podrem dedicar aquests diners a la comoditat dels voluntaris, que ens acompanyen repetidament, de forma altruista, en la nostra feina, amb la compra d'equipació que facilitarà i proporcionarà comoditat per estar al nostre costat”.

Per la seva banda, Antoni González, vocal d’AMIDA ha destacat que l’aportació del Fons Return&Conscience els serveix per contractar “una tècnica i un advocat experts en discapacitat i en la Convenció de la ONU sobre els Drets de les persones amb discapacitat per treballar plegats l’elaboració de la Llei de la garantia d’aquest col·lectiu i fer les aportacions corresponents al Govern”.

Des d’ATIDA, Manel Oliva, tresorer de l’associació, ha remarcat que aquesta donació s’afegirà a altres per sufragar el cost d’un monument que volen construir per honorar la figura del donant.

Pel que fa a ADBA, la presidenta,  Madhu Jetani, ha remarcat que gràcies al fons solidari de Vall Banc podran impulsar el projecte “Dolços guardians” que vol subvencionar el cost d’acompanyats assistencials per a nens diabètics menors de 12 anys perquè puguin anar de viatge o a esquiar, entre d’altres extraescolars. Un projecte que aquest any no han pogut engegar per les restriccions Covid-19 que han cancel·lat la majoria de les activitats.

Les dues associacions que s’han incorporat darrerament i que reben per primer cop l’aportació d’aquest Fons, l’ADVAA i la Creu Roja també han explicat els projectes previstos que pagaran amb la donació. Així doncs, el president de l’ADVAA, Marc Latorre, ha comentat que tenen previst comprar mascaretes transparents molt necessitades per a les persones discapacitades auditives les quals han estat personalitzades amb el logo de l’associació, per després vendre-les i destinar els diners a la realització d’un projecte de sensibilització sensorial amb tallers bàsics de llengua de signes i del codi de lectoescriptura Braille que farem a l’estiu o tardor.

 

Finalment des de la Creu Roja, Jordi Fernández, director de la Creu Roja, ha lloat aquest fons de Vall Banc i ha dit que “referma la nostra idea que sempre hem cregut que l'altruisme és una bona inversió. Dedicarem l'import a la compra de provisions per a la Botiga Solidària, un projecte que havia de ser de curta durada, però que malauradament hem hagut de prolongar”.

Categories
Recent posts
Notícies relacionades