La Paella pel Mànec ensenyarà els pacients de càncer a preparar postres saludables

dd

Amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer, el pròxim dissabte 8 de febrer, l’Associació Andorrana contra el Càncer (ASSANDCA) ha organitzat amb la col·laboració de Vall Banc, la quarta edició de La Paella pel Mànec que se centrarà en un taller sobre postres divertides i saludables pensades específicament per a persones que estan en tractament del càncer. El taller anirà a càrrec de la food designer Lorena Palacios. Aquesta jove encampadana va obtenir la tercera plaça a la categoria de cuina amateur al concurs La Cuillère d'Or España, celebrat el passat octubre a Madrid. Palacios imparteix tallers de cuina, sovint centrats en l'asiàtica, una de les seves especialitats.

Sota el títol de La Paella pel Mànec, l’activitat pretén posar a la disposició dels malalts oncològics i de la ciutadania en general recursos per mantenir un estat nutricional òptim, així com explicar les bases de l’alimentació que han de seguir els pacients un cop se’ls ha diagnosticat la malaltia. El programa de la jornada d'enguany se centra en les postres en contraposició als plats i propostes que es van fer en edicions anteriors, més centrades en els entrants i plats principals.

iferf

En aquesta ocasió, ASSANDCA ha volgut proporcionar als pacients idees de postres que els entrin pels ulls i els ajudin a completar l'alimentació que necessiten per superar tractaments que malmeten notablement les seves defenses. Sota el títol de "Postres divertides per trobar-se bé", Palacios prepararà, davant dels assistents, postres saludables que tothom pot fer a casa seva.Durant el taller pràctic, els participants elaboraran diferents receptes a partir de pautes dietètiques pensades per a diferents fases del tractament i per fer front a alguns dels seus efectes secundaris. Els participants podran degustar els plats cuinats.

Gerard Albà, director general de Negoci de Vall Banc, ha pres la paraula per explicar que "amb aquesta col·laboració amb la quarta edició de La Paella pel Mànec creiem que seguim contribuint a promocionar la comprensió de que una bona alimentació és important per als malalts, però també per a cadascú de nosaltres per prevenir-nos de la malaltia. Desitgem que tingui un èxit de participació i que es gaudeixi d’aquest taller per aprendre a fer postres divertides i saludables".

Al seu entorn, Josep Saravia, president d'ASSANDCA, ha agraït a Vall Banc la possibilitat de poder organitzar La Paella pel Mànec, "un dels nostres esdeveniments estrella, que sempre té un gran seguiment". Actes com aquest, ha dit, volen contribuir a fer "que la gent deixi de considerar el càncer un tabú. La Paella pel Mànec és un acte divulgatiu i esperem que la gent que hi participi s'ho passi bé".

Lorena Palacios, per la seva banda, ha defensat que "tot el que sigui divulgar estils de vida saludables i donar idees de postres atractives i per a ocasions especials és bo". A més, ha dit que en el taller "veurem també com influeix el món del màrqueting en el que acabem menjant i consumint. I a sobre tastarem diverses postres". Un exemple de postres que ensenyarà a preparar és un pancake o crep americà amb moniato en comptes de sucre i amb farina integral.

El taller es durà a terme el dissabte 8 de febrer a les dotze del migdia al restaurant Gallery, situat a la 5a planta de l'Arthotel, a Andorra la Vella. La participació al taller és gratuïta però cal reservar, atès que les places són limitades a 70. La gestió de les reserves la fa ASSANDCA mitjançant el correu electrònic info@assandca.com

Notícies relacionades