Les tauletes pels Stops Labs es donen a institucions socials

Donació tablets covid vallbanc govern andorra wealth management inversiones
  • L’entitat bancària i el ministeri de Salut van acordar que un cop finalitzés les accions del cribatge massiu de les proves d’anticossos es donaria el material per a finalitats solidàries.
     
  • El Centre d’Acolliment d’Infants la Gavernera, i els ministeris de Salut i Educació seran els receptors d’aquest material donat per Vall Banc.

Escaldes-Engordany, 29 de juliol de 2020-  El director de Negoci de Vall Banc, Sergi Martín, i les secretàries d’Estat de Salut i  d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Helena Mas i Maria Teresa Milà, respectivament, han celebrat avui un acte simbòlic de donació de les 29 tauletes digitals, adquirides per l’entitat financera per completar el material necessari dels Stops Labs, a institucions amb finalitats socials.

Tal i com ha destacat Sergi Martín, Vall Banc sempre ha estat al costat del Govern en la lluita contra el coronavirus. En un primer moment va aportar 30.000 euros al Fons Solidari contra la Covid-19 i després va col·laborar en el projecte pioner del cribatge massiu dels tests d’anticossos a tota la població, comprant 29 tauletes digitals, per un import de 5.000 euros, que completaven el material necessari dels Stops Labs.

Vall Banc i el ministeri de Salut van acordar que un cop finalitzés l’acció dels Stops Labs, les tauletes es donarien a institucions amb finalitats socials. Així doncs, avui s’ha fet públic que aquest material s’ha repartit entre el Centre d’Acolliment d’Infants La Gavernera, el ministeri d’Educació per reduir la bretxa digital per a possibles futurs confinaments i finalment el ministeri de Salut que utilitzarà les tauletes per al seguiment de vigilància de la Covid-19

Sergi Martín, que ha fet avui el seu primer acte com a director de Negoci de l’entitat financera, ha manifestat: “Des de Vall Banc estem satisfets per com hem pogut gestionar, junt amb el ministeri de Salut, aquesta donació amb un doble vessant social. Donar suport a la lluita contra el coronavirus per una banda i aportar material digital a institucions socials que ho necessiten per altra”.

Per la seva banda, Helena Mas, ha remarcat que el Ministeri de Salut utilitzarà 6 de les tauletes “per donar suport al procés d’identificació dels rastrejadors”, en la vigilància epidemiològica del coronavirus.

Finalment,  ha intervingut Maria Teresa Milà qui ha destacat que aquesta acció de compra i posterior donació de les tauletes per part de Vall Banc “posa en valor el treball conjunt realitzat entre l’entitat financera i el Govern”. Milà ha destacat que altres 6 tauletes digitals es destinaran als infants de la Gavernera  i als joves en procés d’emancipació, tant per ús formatiu com lúdic.

La resta de les 17 tauletes es quedaran al Ministeri d’Educació per tal de poder cedir-les per formacions no presencials, en cas de futurs confinaments, per aquelles famílies que no disposin de material informàtic necessari.

Fotografia: SFG