L’Hospital Sant Joan de Déu rep una donació de 15.000 euros per a la investigació del càncer infantil de rabdomiosarcoma

Donación argenta St. Joan de Deu rabdomiosarcoma

 

  • Amb aquesta donació, Argenta Patrimonios Vall Banc Group finança el 30% del pressupost anual destinat a la investigació d’aquest tumor maligne, que arriba en un moment molt necessari per a suplir les mancances econòmiques del 2020.
  • Al tractar-se d’una malaltia minoritària, les ajudes econòmiques de particulars i empreses permeten investigar nous tractaments i medicaments que augmenten la supervivència dels pacients.
  • A Espanya, cada any es diagnostiquen fins a 40 càncers infantils de rabdomiosarcoma, que afecten habitualment a nens i nenes menors de 15 anys.

 

Escaldes-Engordany 8 de juny de 2021. Argenta Patrimonios Vall Banc Group, entitat d’assessorament financer, ha donat 15.000 euros a l’Hospital Sant Joan de Déu, centre mèdic especialitzat en pediatria i malalties infantils. L’ajuda econòmica es fa efectiva a través de l’Associació contra el rabdomiosarcoma, que destina aquesta quantitat a la investigació del càncer infantil. Es tracta d’un càncer minoritari que es forma als teixits tous, especialment al teixit muscular de l’esquelet o als òrgans buits com la bufeta i o l’úter. Habitualment, afecta nens i nenes menors de 15 anys. A Espanya, cada any es diagnostiquen entre 35 i 40 nous casos de rabdomiosarcoma.

Joan Manel Casanovas, responsable d’Argenta Patrimonios Vall Banc Group i president de l’Associació contra el rabdomiosarcoma, afirma que “aportar el nostre granet d’arena en accions socials com aquesta format part de l’ADN de l’entitat. Encara queda un llarg camí per avançar en la investigació d’aquest càncer minoritari i saber que, amb la nostra ajuda, contribuïm a això és molt gratificant.”

El 70% de l’estudi i avanç en el tractament d’aquestes malalties se subvenciona a través de donacions privades, mentre que el 30% del pressupost prové de concursos públics. “Amb l’impacte de la Covid-19, aquest tipus d’accions s’han vist reduïdes. Per això, la donació per part d’Argenta Patrimonios Vall Banc Group suposa un gran impuls pel 2021 i només amb la seva aportació, ens permet finançar el 30% de la investigació”, destaca Emma Perrier, del departament de captació de fons de l’Hospital Sant Joan de Déu.

 

 

El càncer infantil, una lluita que requereix d’estudis propis

El càncer infantil és molt diferent al càncer d’adults, ja que té una incidència molt més baixa, no es pot prevenir i requereix de teràpies i tractaments diferents. Al tractar-se d’una malaltia minoritària, no es dediquen els mateixos esforços en investigació respecte als de majors.

Tot i així, cada any es diagnostiquen 1.200 nous casos en nens i adolescents a Espanya i un de cada cinc nens amb la malaltia no sobreviu. Degut que els resultats de les investigacions del càncer d’adult no es poden aplicar al càncer infantil, és necessari impulsar investigacions específiques. Segons indiquen des de l’Hospital Sant Joan de Déu, en el cas del càncer de rabdomiosarcoma, amb els tractaments dels que es disposa actualment només es poden assolir les taxes de curació del 70%, associades a molts efectes secundaris a llarg termini.

En canvi, si el pacient pateix metàstasis o una recaiguda i, per tant, els tractaments actuals no són eficaços, es fa difícil trobar una alternativa. Per això, les ajudes econòmiques de particulars i empreses permeten a l’hospital infantil destinar recursos a investigar nous tractaments i medicaments que augmenten els índexs de supervivència dels pacients.

 

La importància de les donacions privades per a la investigació infantil

Entitats com l’Associació contra el rabdomiosarcoma tenen un paper fonamental en tot el procés. La seva funció és recaptar fons per a la investigació, a través de l’organització d’activitats lúdiques i de donacions privades. L’entitat va ser creada el 2015 i, durant 5 anys, ha destinat 50.000 euros anualment per a subvencionar el cost del projecte. Aquest any l’aportació de 15.000 euros per part d’Argenta Patrimonios Vall Banc Group finança aproximadament la meitat del sou d’un investigador. Es tracta de la donació més alta del 2021 i amb ella, l’empresa reafirma la seva aposta pel compromís social, col·laborant amb projectes i activitats de salut que contribueixen a millorar la societat.

Categories
Recent posts
Notícies relacionades