Lorena Palacios assoleix un èxit de participació a la Paella pel Mànec

LP

Aquest dissabte s'ha celebrat la quarta edició de La Paella pel Mànec, consistent en un taller sobre postres divertides i saludables pensades per a persones que estan en tractament del càncer. L'activitat ha estat organitzada per l’Associació Andorrana contra el Càncer (ASSANDCA) amb el patrocini de Vall Banc i la col·laboració de l'Arthotel i de Biocoop, i ha estat conduïda per Lorena Palacios, una food designer i especialista en gastromàrqueting que l'any passat va obtenir la tercera plaça a la categoria de cuina amateur al concurs La Cuillère d'Or España.

jj

Palacios ha donat pautes d'alimentació saludable deixant clars dos punts de partida: que no existeix una alimentació específica per a un persona que té càncer —"tant de bo hi hagués un producte miraculós, però no els podem recomanar cap altra cosa que mantenir una dieta saludable i fer exercici"- i que sempre s'ha de consultar amb el metge -"cada persona, fins i tot i tenint el mateix càncer que un altre, experimenta efectes diferents i sempre hem de corroborar amb el metge que un aliment determinat sigui beneficiós en el nostre cas"-.

Durant el taller, els participants conegut els ingredients i les propietats de diferents receptes preparades per Lorena Palacios i les han tastat: galetes de xocolata; un batut de fruites o smoothie; la golden milk, una llet vegetal amb cúrcuma; una crep americana o pancake de moniato amb melmelada de mango i iogurt; un banana bread amb nutella raw (un pa de pessic de plàtan); i uns energy balls, que serien semblants a uns bombons.

rr

Josep Saravia, president d'ASSANDCA, ha explicat que la finalitat de La Paella pel Mànec és intentar que el càncer deixi de ser un tabú i ajudar a alleujar la càrrega psicològica que la malaltia els suposa als pacients i a fer-los viure experiències positives i empoderadores.

Vídeo: Paella pel Mànec

 

 

Notícies relacionades