Vall Banc i el Ministeri d’educació renoven l’acord amb l'MIT

MIT 2020

La ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, i el director general de Negoci de Vall Banc,  Gerard Albà, han signat aquest dijous l’Acord de col·laboració relatiu al programa MISTI per tercer any consecutiu després de la bona acollida de les dues edicions anteriors.

El text defineix que sis estudiants del Massachusetts Institute of Technology (MIT) puguin impartir classes als alumnes de batxillerat dels tres sistemes educatius del Principat. Unes classes que ja s’estan duent a terme i que s’allargaran fins el 20 de gener. El programa d’intercanvi va néixer el 2018 i s’emmarca en el conveni de col·laboració amb aquest prestigiós centre universitari nord-americà. Els sis participants han rebut una formació pedagògica específica abans de poder participar en aquest període de docència a Andorra.

Tal i com ha indicat la ministra, els objectius del programa són “millorar les competències en anglès dels estudiants i també el seu nivell científic”. Vilarrubla ha assenyalat, a més, “la valoració positiva que han fet els centres educatius i els estudiants d’aquesta iniciativa, que ens han emplaçat a repetir-la”.

Per la seva banda, el director general de Negoci de Vall Banc ha explicat que “estem convençuts del valor afegit i el prestigi que significa comptar amb un dels centres educatius més importants i amb més notorietat del món. La interacció dels estudiants en aquest projecte permetrà aportar talent i despertar inquietuds tecnològiques”. Albà ha afegit, a més, “com a entitat, veiem aquesta col·laboració  com una inversió a llarg termini per Andorra”.

Més informació sobre els sis estudiants:

  • Magnolia Chinn: Cursant un bàtxelor d’Enginyeria biològic i biomèdica. Imparteix classes al Lycée Comte de Foix.
  • Gabrielle Enns: Cursant un bàtxelor d’enginyeria mecànica. Imparteix classes al Lycée Comte de Foix.
  • Gabrielle Finear: Cursant un bàtxelor d’Informàtica i Economia. Imparteix classes al Col·legi Sant Ermengol.
  • Lani Lee: Cursant un bàtxelor d’Enginyeria mecànica. Imparteix classes al Colegio María Moliner.
  • Christopher Womack: Cursant un bàtxelor d’Enginyeria Aeroespacial, Aeronàutica i astronàutica. Imparteix classes a l’Escola andorrana de Batxillerat.
  • Patrick Ryan: Cursant un bàtxelor d’Informàtica, Economia i Ciències de la Informació. Imparteix classes al Centre de Formació Professional.
Notícies relacionades